Sadece Altın Bulan Dedektör Var mı?

22-12-2022 11:03
Sadece Altın Bulan Dedektör Var mı?

Altın Arama Dedektörleri

Dedektör kullanıcılarının büyük çoğunluğunun özellikle tercih ettiği dedektör tipi, altın arama dedektörleri olmuştur. Peki nedir Altın bulan dedektör? Altın arama çubukları ile farkları nelerdir?

Bu yazımızda sizlere dedektörle altın arama hakkında bilgileri derledik. Şimdiden keyifli okumalar.

 

Dedektör Nedir?

Dedektör, yeraltında bulunan, metal objelerin ve/veya boşlukların tespitini yapabilen, define dedektörü, altın dedektörü,metal dedektörü, vb. gibi farklı kategorileri bulunan bir tespit cihazıdır. Özelliklerine göre farklı dedektör fiyatları olabilir.

 

Dedektör Fiyatları

Dedektörler genellikle yurtdışından ithal ürünlerdir. Yerli markaların sayısı 1-2’den fazla değildir. Yerli ürünler görece daha uygun fiyatlı olmasına karşın, ithal dedektörler, gümrük vergisi nedeniyle daha pahalı olabilmektedir.

Kullanıcılar, bu ekstra gümrük yükünü fırsata çevirmek isteyen bazı merdiven altı üreticilere dikkat etmelidirler. Kalitesiz, yeterli Ar-ge çalışması olmayan, sadece düşük fiyatlı olduğu için cazip görünen cihazlardan mümkün mertebe uzak durulmalıdır.

Altın Bulan Dedektör

Özellikle yukarıda bahsettiğimiz merdiven altı üreticilerin çokça kullandığı bu tanımlama aslında bir dolandırıcılıktır. "Altına altın diyen dedektör”, "sadece altına öten dedektör”, "altın arama çubuğu”, vb pazarlama teknikleri, kullanıcıları yanlış yönlendirmekle kalmayıp, dolandırılmalarına sa sebebiyet vermektedir. Altın bulan dedektördendiğinde aslında anlaşılması gerekenler biraz farklıdır.

Dedektörlerin hepsi aynı frekansla çalışmazlar. Yüksek frekansla çalışan dedektörler, düşük ve orta frekansta çalışan detektörlere nazaran daha yüzeysel aramalar yaparlar fakat yüzeydeki ufak metal ve mineralleri tespit edebilirler.

Doğal Altın parçacıkları (gold nuggets) düşük frekanslı dedektörler tarafından kolay kolay tespit edilemezler. Yani anlayacağınız; Yüksek frekansla çalışan dedektörler "altın bulan dedektör” değil, diğer detektörlere göre altın parçacıklarını bulma ihtimali daha yüksek olan dedektörlerdir.

Gelelim "Altın Bulan Çubuk” konusuna. Bu konuda satıcılar tarafından fazlasıyla suistimal edilen bir durumdur. Alan tarama çubukları, binlerce yıldır, başlangıçta su bulma amaçlı kullanılmış, zamanla definecilikte de kullanılmaya başlanan bir yöntemdir.

Genel olarak aynı yöntemle çalışan farklı çubuk çeşitleri vardır (radyestezi).

Fakat günümüzde yine bir pazarlama tekniği ile müşterilerin duymak istediklerini söyleyerek, neredeyse hiçbir maliyeti olmayan radyo antenlerine, göstermelik bir elektronik aksam uyarlayarak binlerce liraya satılan cihazlar türemiştir. Bu konuda, dünya çapında satışı olan markaların, kendini kanıtlamış cihazlarını tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.